Roos Zwetsloot

Skateboarder én hockeyer Roos Zwetsloot (Zeist, 27 juli 2000) werd als kind 'klimroos' genoemd omdat ze nooit stil kon zitten.

volg Roos op social media

update: skatebaan of hockeyveld?

Roos Zwetsloot kan als de beste hockeyen én skaten, maar de twee sporten zijn niet meer te combineren en dus moet ze kiezen. Ze kwam een dagje skaten bij de VPRO en praatte ons bij over haar moeilijke beslissing.

Lees het artikel →

biografie

Roos is nog steeds de stuiterbal van vroeger. Ze bruist van de energie en combineert ook om die reden twee sporten. Ze werd al eens geselecteerd voor Oranje, speelt in de A1 bij hockeyclub Kampong en hoopt volgend jaar de overstap te maken naar het eerste elftal van de Utrechtse club, dat uitkomt in de hockey-hoofdklasse.

Daarnaast is Roos één van de grootste skateboardtalenten van Nederland. Bondscoach Sjoerd Vlemmings heeft haar geselecteerd voor de nationale ploeg die zich voorbereidt op de Spelen van Tokyo, waar skateboarden voor het eerst een Olympische discipline is.

(tekst loopt door onder video)

Tussen alle hockeytrainingen en skateboardwedstrijden door doet Roos in mei eindexamen op het VWO. Daarna breekt er een spannende tijd aan, waarin ze wil stoppen met school om zich volledig te kunnen focussen op de sport. De Olympische Spelen zijn het uiteindelijke doel. De vraag is alleen: gaat ze als hockeyer of als skateboarder?