Sanna Veerman

Sanna Veerman (Oosthuizen, 29 januari 2002) is een gedisciplineerde turnster zoals bijna alle turnsters gedisciplineerd en gedreven zijn.

volg Sanna op social media

update: Sanna's revalidatie

Ook kleine blessures veroorzaken soms groot ongemak. Nadat turnster Sanna Veerman al twee keer haar middenhandsbeentje brak, ging het dit voorjaar mis met de grote teen van haar rechtervoet. En ga met zo’n enorme brace om je been maar eens op een evenwichtsbalk staan. Het goede nieuws is dat de weg omhoog is ingezet en Sanna inmiddels in de laatste fase van haar revalidatieproces zit. In het filmpje vertelt ze alles over haar hoofddoelen voor dit jaar.

biografie

Sanna is een powerhouse in de traditie van Olympisch kampioene Simone Biles. Krachtig en explosief. Vooral op de onderdelen paard én brug ongelijke leggers. Zwaaien, kiepen, vliegen en draaien om de  lengte-as is wat Sanna dagelijks doet. Afsprong met een salto en ze staat!

De afgelopen maanden maakte ze de overstap naar de senioren, maar sindsdien stond ze regelmatig aan de kant met vervelende blessures. Vanwege een gebroken teen werd ze onlangs teruggeworpen in haar ontwikkeling.

(tekst loopt door onder video)

Blessures horen erbij, weet Sanna inmiddels, maar makkelijk is het niet om stil te zitten. Ondertussen luidt het devies: terugknokken en bereid zijn tot opoffering.

Het is haar levensverhaal tot nu toe. Sanna traint dertig uur in de week. Daarnaast zit ze in HAVO5 van het Calandlyceum in Amsterdam; een zogenaamde topsportschool waar ze een aangepast lesprogramma volgt en gespreid examen doet.

Op weg naar de Olympische Spelen is het leven van Sanna de komende jaren in een strak schema gegoten van dagelijkse trainingen en school. Vooral op het sociale vlak worden van haar én haar familie, veel opofferingen verwacht.