Zoë Sedney

Zoë Sedney (Zoetermeer, 15 december 2001) is zo vlug als water.

volg Zoë op social media

biografie

In februari 2018 werd Zoë als junior Nederlands kampioen Indoor bij de senioren op de 200 meter. Een jaar eerder was ze de Koningin tijdens de Europese Jeugd Olympische Spelen in het Hongaarse Gyor, waar ze twee keer goud en een keer zilver won. Als jonkie loopt ze al volwassen tijden en op de tweehonderd meter is ze zelfs sneller dan wereldkampioene Dafne Schippers op diezelfde leeftijd.

Als het jongere zusje van sprintster Naomi Sedney, die samen met Schippers uitkomt voor het Nederlandse estafetteteam, lijkt Zoë voorbestemd voor de top. Als sprintster óf als meerkamper, een onderdeel waarop ze óók Nederlandse kampioene is. Zelf heeft ze geen voorkeur, als de Spelen maar worden gehaald.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Het komend jaar wil Zoë pieken tijdens het Europees Kampioenschap Atletiek onder de 18 jaar, opnieuw in het Hongaarse Gyor. In 2019 doet ze eindexamen op het VWO. Daarna heeft Zoë een hoop te kiezen. Waar gaat ze studeren en waar gaat ze trainen bijvoorbeeld. Het doel is duidelijk; haar sprint én meerkamp verder perfectioneren om op een dag sneller te zijn dan zus Naomi en wie weet zelfs sneller dan… Dafne Schippers.