Deze uit de kluiten gewassen puber won eerder zilver tijdens het Europees kampioenschap onder de 17 jaar en trekt en stoot het ene na het andere jeugdrecord aan diggelen. Hij staat in zijn leeftijdscategorie in de top vijf van de wereld en met 193 kilogram heeft hij ook het Nederlandse record stoten bij de senioren achter zijn naam.

Het begon allemaal toen zijn oma hem als achtjarig ventje mee nam naar de sportschool in zijn woonplaats Oosterhout. Daar wist Enzo wel raad met de halters. Het duurde niet lang voordat zijn talent werd opgemerkt door Pierre Verkroost, fitnesstrainer bij Waalsport en zelf oud-gewichtheffer.

Daarna ging het snel met het stoten en drukken van indrukwekkende gewichten. Met iedere centimeter lengte, ging er meer gewicht in de lucht. Samen met zijn coach Verkroost werkt Enzo in gewichthef-academie Waalsport dagelijks aan zijn benen van beton.

Enzo's doel is een Olympisch medaille. Dat zou een unieke prestatie zijn want in 1968 was Piet van der Kruk de laatste gewichtheffer die namens Nederland meedeed aan de Spelen. Voorlopig ontbeert de jonge gewichtheffer financiële steun van NOC*NSF. Toch is hij vastbesloten om Tokio te halen. Is het niet linksom, dan rechtsom. Desnoods onder de vlag van Ghana, het geboorteland van zijn vader.

meer van Enzo ( 1 t/m 1 van 1 )

Enzo in de media

Niet alleen wij, maar ook andere media houden de beloften goed in de gaten. Lees hier wat er over Enzo gezegd en geschreven wordt.