Succes én een speech voor baanwielrenner Harrie Lavreysen op het NOC*NSF sportgala, een nieuw PR voor gewichtheffer Enzo Kuworge en een testdag op Papendal met sprinter Zoë Sedney... Zien wat onze beloften allemaal deden afgelopen maand? Check de video!

bekijk eerdere maandoverzichten

NOVEMBER - Judoka Simeon schitterde tijdens de Haagse Grand Prix dankzij zijn trouwe fans, skateboarder Roos revalideert van haar kruisbandblessure bij de KNVB en zwemmer Nyls - die sinds september in Amerika woont en zwemt - komt al bijna terug naar Nederland voor kerst.

OKTOBER - Van Qatar tot de Bahama's: onze beloften vliegen de hele wereld over voor hun sport. Zo mocht Sanna voor 't eerst mee naar het WK Turnen en sjeesde Harrie over de Canadese wielerbaan.

wat is de beloften?

Zelden zien we hoe de lange weg van een belofte richting de top eruitziet. Hoe de afslag van het gewone leven genomen wordt, waar de verleidingen en opofferingen uit bestaan en hoe flinterdun de lijn is tussen teleurstelling en succes.

De VPRO volgt de komende jaren een groep van tien jonge topsporters van dichtbij. Stuk voor stuk talenten van de buitencategorie die dromen van de Olympische Spelen in Tokyo, maar voor hen ligt een weg vol valkuilen en hobbels. Hun levens zijn de komende twee jaar te volgen via Instagram, YouTube en hier op vpro.nl. Aan de vooravond van de Spelen wordt in 2020 een documentaireserie over de beloften uitgezonden op NPO 3.

meer van de beloften