Zwemmer Nyls Korstanje zwemt op de grootste studentenkampioenschappen van Amerika, baanwielrenner Harrie en zijn moeder blikken terug op zijn WK-goud en handboogschutter Jan van Tongeren neemt ons mee naar het weiland in Brabant waar hij zijn eerste pijlen schoot. Ondertussen hielden we een Q&A met maker Xena. Wil jij De beloften behind the scenes zien? Check de video!

bekijk eerdere maandoverzichten

FEBRUARI - Baanwielrenner Harrie Lavreysen mag zijn handen in de lucht gooien op het WK in Polen: hij wordt maar liefst twee keer wereldkampioen! Judoka Simeon Catharina heeft het ondertussen niet altijd makkelijk met de overstap naar de senioren, Sanna turnt in de VS en skateboardster Roos Zwetsloot brengt een bezoek aan Erben Wennemars. Wat leerde hij van de sportpsycholoog? Bekijk de video!

JANUARI - Zwemmer Nyls Korstanje beleeft een intense wedstrijd met zijn Amerikaanse universiteitsteam. Skateboarder Roos vertelt tijdens de jaarlijkse interviewsessies voor de Beloften-documentaire welk boek haar houvast biedt tijdens haar revalidatie en judoka Simeon doet een boekje open over de liefde. Neemt hij weleens meisjes mee naar Papendal?

DECEMBER - Succes én een speech voor baanwielrenner Harrie Lavreysen op het NOC*NSF sportgala, een nieuw PR voor gewichtheffer Enzo Kuworge en een testdag op Papendal met sprinter Zoë Sedney... Zien wat onze beloften allemaal deden in december? Check de video!

NOVEMBER - Judoka Simeon schitterde tijdens de Haagse Grand Prix dankzij zijn trouwe fans, skateboarder Roos revalideert van haar kruisbandblessure bij de KNVB en zwemmer Nyls - die sinds september in Amerika woont en zwemt - komt al bijna terug naar Nederland voor kerst.

OKTOBER - Van Qatar tot de Bahama's: onze beloften vliegen de hele wereld over voor hun sport. Zo mocht Sanna voor 't eerst mee naar het WK Turnen en sjeesde Harrie over de Canadese wielerbaan.

wat is de beloften?

Zelden zien we hoe de lange weg van een belofte richting de top eruitziet. Hoe de afslag van het gewone leven genomen wordt, waar de verleidingen en opofferingen uit bestaan en hoe flinterdun de lijn is tussen teleurstelling en succes.

De VPRO volgt de komende jaren een groep van tien jonge topsporters van dichtbij. Stuk voor stuk talenten van de buitencategorie die dromen van de Olympische Spelen in Tokyo, maar voor hen ligt een weg vol valkuilen en hobbels. Hun levens zijn de komende twee jaar te volgen via Instagram, YouTube en hier op vpro.nl. Aan de vooravond van de Spelen wordt in 2020 een documentaireserie over de beloften uitgezonden op NPO 3.

meer van de beloften