Zelden zien we hoe de lange weg van een belofte richting de top eruitziet. Hoe de afslag van het gewone leven genomen wordt, waar de verleidingen en opofferingen uit bestaan en hoe flinterdun de lijn is tussen teleurstelling en succes.

De VPRO volgt de komende jaren een groep van tien jonge topsporters van dichtbij. Stuk voor stuk talenten van de buitencategorie die dromen van de Olympische Spelen in Tokyo, maar voor hen ligt een weg vol valkuilen en hobbels. Hun levens zijn de komende twee jaar te volgen via de verschillende online kanalen (social media, vpro.nl en YouTube) van de VPRO.

Aan de vooravond van de Spelen wordt in 2020 een documentaireserie over de beloften uitgezonden op NPO 3.

wie zijn de beloften?

blijf op de hoogte via sociale media

Je kunt de ontwikkeling van deze tien talenten te allen tijden volgen door middel van hun eigen social media-accounts, maar ook via deze website en de Instagrampagina van De beloften zelf: @vprodebeloften. Daar vind je de laatste nieuwtjes over dit project, de sporters en de documentaireserie.

VPRO De beloften is een project dat over jonge sporters gaat. Datzelfde geldt voor de filmmakers die de beloften de komende jaren volgen: ook zij zijn opkomende talenten. Maak hier kennis met onze regisseurs.

meer van de beloften