Harrie Lavreysen (Luyksgestel, 14 maart 1997) is een getalenteerde baanwielrenner.

Tot 2016 gold Harrie Lavreysen als een zeer getalenteerde BMX’er; hij werd drie keer Europees- én Nederlands kampioen. Maar na een reeks heftige valpartijen en vijf schouderoperaties zat Harrie’s BMX-carriere er op. Een enorme klap. Totdat de bondscoach van het baanwielrennen Harrie onverwacht een alternatieve route bood. Die zag wel potentie in de bovenbenen van Harrie en gaf hem een tweede kans op de baan. Het bleek een schot in de roos.

Amper vijf jaar later is Lavreysen de snelste sprinter ter wereld. Hij is inmiddels meervoudig Europees- en wereldkampioen; zowel op de teamsprint, de individuele sprint als de keirin. Zijn explosiviteit is ongeëvenaard, net als de kracht in zijn bovenbenen. Om een idee te geven; Harrie drukt op de legpress met speels gemak het gewicht van een Fiat Panda van zich af.

In zijn korte carriere op de baan won Harrie inmiddels alles wat er te winnen valt maar hét doel is Olympisch goud in Tokio. Zowel op de Keirin, de teamsprint als de individuele sprint; hét Koningsnummer.

Als gedoodverfde favoriet weet Harrie wat hem te doen staat; keihard doortrainen om de allersnelste te blijven. En heel blijven natuurlijk.