Nyls Korstanje (Sneek, 5 februari 1999) wordt al jaren de nieuwe Pieter van den Hoogenband genoemd.

Hij zwom zich op 11-jarige leeftijd in de schijnwerpers door de jeugdrecords van Nederlandse beroemdste zwemmer scherper te stellen. Volgens zijn coach Marcel Wouda druipt het talent er vanaf. Dat Korstanje een raspaardje is liet hij onder andere zien tijdens de Nederlandse kampioenschappen in 2015, waar hij zich als junior al wist te plaatsen voor het EK, al mocht hij vanwege de reglementen uiteindelijk niet deelnemen. Want; te jong. Met de estafetteploeg gemengde teams (o.a. samen met Kromowidjojo) wint hij in 2017 goud tijdens het EK korte baan op de 4x50 meter. Ook nog in een nieuw wereldrecord.

Drievoudig Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband ziet Korstanje al jaren als zijn opvolger op de 100 en 200 meter vrije slag. Hij wijdde in 2011 al een column aan de rookie in de Telegraaf, met als wijze raad om toch vooral ‘in je eigen droom te geloven’.

Die droom is om Olympisch zwemkampioen te worden, net als zijn voorbeeld ‘VDH’. Voor dat doel heeft Korstanje jarenlang álles opzij gezet. Maar tijdens de zomer van 2019 geeft hij ook invulling aan die ándere droom; zijn American Dream. Met een scholarship op zak besluit Nyls te gaan studeren aan de North Carolina State University in Amerika en hoopt daar een nóg betere zwemmer te worden. De vraag is of die gok met het oog op Tokio goed uitpakt? Of zit Nyls’ zijn American Dream zijn Olympische droom straks in de weg?