De Blankenberge Tapes

In 2013 wordt de 27-jarige Hannah Rentmeester vermoord. Haar vriend, Robert Josse, is direct hoofdverdachte, maar hij lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Pas als er een link wordt gelegd met een moordzaak die zich tien jaar eerder afspeelde, vallen de puzzelstukjes langzaam maar zeker op hun plek. Puzzelstukjes die één beeld lijken te vormen, dat van een grauwe kustplaats in België: Blankenberge.

In De Blankenberge Tapes komen twee moordzaken en één prille liefde samen tot een lugubere ontknoping aan de Belgische kust. Rechercheurs en directe betrokkenen vertellen in drie afleveringen hun kant van het verhaal.

De Blankenberge Tapes is een podcast van de VPRO en Room for Film, bedacht en gemaakt door Tom Hofland en Pascal van Hulst, die eerder Babylon maakten. Tom Hofland werd afgelopen jaar door De Volkskrant uitgeroepen tot 'literair talent van het jaar.' De podcast bevat stemmen van Johan Heldenbergh, Nyncke Beekhuyzen, Abe Dijkman en Sterre van Sprundel.

Je luistert de spannende misdaadserie-podcast De Blankenberge Tapes hieronder.

Abonneer je op de podcast

Luister via ► iTunes, ► Stitcher, ► RSS-feed of op deze pagina.

afleveringen

over de makers

Tom Hofland en Pascal van Hulst

Tom Hofland en Pascal van Hulst

Tom Hofland en Pascal van Hulst (beide afgestudeerd als theaterschrijver aan de HKU) begonnen in 2014 als makers bij de VPRO. Ze maakten de webserie Heemennekes en Hellehonden over sagen en mythen in Nederland, en vlogen daarna door naar Oekraïne voor Weg met de Oekraïense jongerenIn deze reportage onderzochten ze waarom hun Oekraïense leeftijdsgenoten juist wel of niet in het onstabiele land wilden blijven. 

Kort hierna maakte ze de overstap naar radio en podcast. Hun eerste productie Babylon werd een spannende mysterieuze driedelige serie voor VPRO Dorst. Het kreeg lovende reacties en werd ingezonden voor de Prix d'Italia. De Blankenberge Tapes is in zekere zin een vervolg op Babylon, hoewel met een totaal nieuwe verhaallijn en cast.

Hoewel Pascal en Tom misschien wel het liefst samen werken, zien ze zich noodgedwongen soms ook even wat voor zichzelf te doen. Zo toert Pascal zowel solo als met zijn band De Baron met verschillende theatervoorstellingen door het land en schrijft Tom romans. Pascal maakt ook podcasts voor de NS onder de naam Luisterruit en Tom zit op de redactie van het VPRO-programma Nooit Meer Slapen.

Met stemmen van o.a. Sterre van Sprundel

Met stemmen van o.a. Sterre van Sprundel

en Johan Heldenbergh

en Johan Heldenbergh

achter de schermen

achter de schermen