De Fractie

De Fractie

In het tweede seizoen van de fractie staan de verhoudingen tussen de partijleden op scherp. De eerste aflevering trapt af met zeemansliederen, boten en interne spanningen.

Het fractievoorzitterschap lijkt binnen handbereik voor Tim Snel en zijn spindoctor Vincent. Maar een iets te vrijmoedig interview met een Radio 1 verslaggever tijdens SAIL Amsterdam doet hem beseffen dat bij leiderschap ook verantwoordelijkheid komt kijken.

De politieke talkshow Suus, met prominente rol voor Daphne Bunskoek als rappe journaliste, vormt een prima toneel voor Tim om zijn kwaliteiten als politiek leider uit te rollen. Ze legt hem echter het vuur aan de schenen, iets dat Tim tamelijk aantrekkelijk vindt.

De vraag rijst echter binnen de partij of Tim wel de juiste leider is voor VPN. Een interne, chaotische stemming tussen de partijleden laat een ander geluid horen.
 

Terwijl de fractiediscipline ver te zoeken lijkt, valt de keuze alsnog op iemand anders, inclusief de steun van Tim zelf. Wat volgt zijn de argusogen van de media, met in het bijzonder aandacht van de politieke talkshow Suus.