De Fractie

De Fractie

In het nieuwe seizoen van de fractie staan de verhoudingen tussen de partijleden op scherp. In de tweede aflevering: de spanning stijgt en Tim faalt jammerlijk met zijn 'Grote-Duplo-show'.

Tot ieders verbazing is Tim bij de stemming in de fractie niet verkozen tot  voorzitter van de VPN. Wat nu? En vooral: wie nu? Vincent probeert de strijd om het partijleiderschap te sturen.

 Waar Tim en Dara zich vervolgens op gespannen lunchafspraken storten, gaat Michael op bezoek bij een groot onderwijsinstituut. Wat volgt is een ietwat precaire situatie, waarin hij het achterste van zijn tong laat zien.

Anders is het deze keer met Tim, die heil ziet in zijn plannen om het bankwezen anders aan te sturen. Een goed gesprek met Jort Kelder – die exact zijn natural self speelt- werpt vruchten af. Plannen die geuit moeten worden om zich te kunnen distantiëren van de uitspraken van Marise Collee.

Die ietwat ongelukkige timing vraagt om actie, maar diezelfde actie levert Tim een immens gênante vertoning op. Wat volgt is hoofdschudden, jammerlijk zwijgen en een golf aan reacties op social media, tot grote spijt van Vincent.