Een strak decor of geairconditioneerde studio is niks voor Tim den Besten: daarom doet hij ook dit jaar weer midden op het Lowlands festivalterrein in Biddinghuizen verslag vanuit zijn open studio. Tussen alle bezoekers in interviewt hij diverse artiesten, cabaretiers, schrijvers en presentatoren.

aflevering 8: Iris van Lunenburg

zaterdag 25 augustus, 19.00 uur

Iris van Lunenburg schuift aan. Ze is van alle markten thuis: ze schrijft columns voor Metro en Glamour en presenteert voor de NTR waarbij ze controversiële onderwerpen niet schuwt. Zo deed ze voor haar programma Iris onderzoekt onderzoek naar gemengde relaties, omdat ze zelf alleen op witte mannen valt. Tim heeft dus vast al een streepje voor.

aflevering 7: Kasper van der Laan

vrijdag 24 augustus, 19.00 uur

Tim gaat in gesprek met comedian, cabaretier en tekstschrijver Kasper van der Laan. Kasper is lid van de Comedytrain en won dit jaar de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. Een veelbelovende grappenmaker dus. 

aflevering 6: Heleen van Royen

donderdag 23 augustus, 19.00 uur

Heleen van Royen raakt niet uitgepraat over seks en komt dan ook graag vertellen over haar nieuwe besteller: Sexdagboek. Op Lowlands vertelt ze in een vraag- en antwoordgesprek meer over het hoe en waarom van het boek. 

aflevering 5: Kajsa Ollongren

woensdag 22 augustus, 19.00 uur

Kajsa Ollongren komt langs. Ze is minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en vicepremier. Eerder dit jaar kwam de minister veel in het nieuws door haar Burgermeester Daleslezing, waarin ze waarschuwde voor de opkomst van het populisme als bedreiging voor onze democratie. Op Lowlands houdt ze een pleidooi voor vrijheid, democratie, en persvrijheid.

aflevering 4: De Jeugd van Tegenwoordig

dinsdag 21 augustus, 19.00 uur

Tim ontvangt Faberyayo (Pepijn Lanen) en Willie Wartaal (Olivier Mitshel Locadia) van De Jeugd van Tegenwoordig. Het is nooit te voorspellen hoe een interview met de jongens loopt, maar Tim heeft goeie ervaringen, dus dat belooft wat.

aflevering 3: Eva Crutzen

maandag 20 augustus, 19.00 uur

Tim gaat in gesprek met actrice, zangeres en cabaretière Eva Crutzen. Ze is onder meer bekend van Spijkers met koppen en nu staat ze in het theater met haar derde voorstelling Opslaan als. Ook kun je haar kennen uit het sketchprogramma Klikbeet

aflevering 2: Uncle Jefferson

zondag 19 augustus, 19.00 uur

Jef Andrea schuift bij Tim aan. Hij is onder de naam Uncle Jefferson bekend als stuntman. Jef geeft freakshows vol verrassingen en extremiteiten. Zo liet hij een keer mensen darten met injectienaalden op zijn bil. Ook steekt hij regelmatig zijn hoofd of piemel in de fik.

aflevering 1: Cartiez

zaterdag 18 augustus, 19.00 uur

Tim spreekt met Cartiez, een veelbelovend hiphoptalent die eerder deel uit maakte van rapcollectief New Wave. In 2017 kwam zijn eigen debuutalbum uit, De wereld is gelogen. Volgens 3voor12 'het meest eigenzinnige hiphop-album van het jaar, vol cartooneske hardrock en synthpop'. Cartiez staat voor het eerst solo op Lowlands, een spannend debuut dus.

De Lowlands Show wordt gemaakt door:

Presentatie Tim den Besten
Camera Kasper van Alphen
Montage Sjoerd Vogel
Geluid Gideon Bijlsma
Redactie Tamar Bot
Regie Ruby Deelen
Eindredactie Lea Fels
Productie Bircan Unlu & Leonieke Verhoog
Webredactie Nick Boers, Flo de Haan, Menno Kooistra & Maartje Willems