Peggy en Maartje reizen af naar Suriname om oudere leden van de familie Bouva te spreken. Wat hebben zij van hun ouders en grootouders meegekregen over de slavernij?

abonneer je op de podcast

In de achtdelige serie De plantage van onze voorouders onderzoekt Maartje Duin sporen van het slavernijverleden in haar familiegeschiedenis.

Maartje Duin ontdekt dat haar voorouders in 1863 mede-eigenaar waren van suikerplantage Tout Lui Faut in Suriname. Duin zoekt contact met de nazaten van de tot slaafgemaakten: de familie Bouva. Samen met Peggy Bouva reconstrueert ze het verhaal van de plantage.

Lees meer over dit programma

uitzending in OVT

De plantage van onze voorouders is vanaf 31 mei ook wekelijks te beluisteren in het geschiedenisprogramma OVT, elke zondag om 11.00 uur op NPO Radio 1.

praat mee over De plantage van onze voorouders

De dialoog die Maartje en Peggy in de podcast De plantage van onze voorouders voeren, willen ze met een breder publiek voortzetten. Daarom organiseren zij een online randprogramma waarin ze via livecast met het publiek en experts het gesprek aangaan. Van wie is het verleden? Wie voelt de gevolgen in het heden? En kunnen we tot een gedeeld verhaal komen?

Op 1 juli en 19 juli kun je inschakelen: lees hier meer. Bekijk daar ook de livecast van de meetup van 9 juni.

Wil je naar aanleiding van de podcast iets kwijt? Laat een audiobericht achter op 06-83484278 voor de bonusaflevering.