De dialoog die Maartje en Peggy in de podcast De plantage van onze voorouders voeren, willen ze met een breder publiek voortzetten. Daarom organiseren zij een online randprogramma waarin ze via livecast met het publiek en experts het gesprek aangingen. Van wie is het verleden? Wie voelt de gevolgen in het heden? En kunnen we tot een gedeeld verhaal komen?

De makers zijn te bereiken via vprodeplantage@gmail.com

Napraten met Maartje en Peggy

Bekijk de live Q&A

Na de laatste aflevering van de podcast kon je met Maartje en Peggy napraten over de serie. In een live video op de Facebook-pagina van de VPRO gaven ze antwoord op vragen van luisteraars.

Napraten met Maartje’s moeder Albertine Duin - van Lynden

Bekijk de live Q&A

Benieuwd hoe Maartje’s moeder terugkijkt op de reis naar Suriname? Na de uitzending van aflevering 7 kon je haar en Maartje vragen stellen in een live Q&A via de Facebookpagina van OVT.

Een geschiedenis van ons allemaal

Kijk hier de livecast

Hoe herschrijven we een 'overwinnaarsgeschiedenis'? Welke bronnen gebruiken we, en welke woorden? Hoe komen we tot een gedeeld verhaal, in musea, media, onderwijs of de openbare ruimte? Peggy en Maartje praten erover met Kathleen Ferrier, historicus Leo Balai en NiNsee bestuurslid Wendeline Flores. Presentatie: Nicole Terborg.

Napraten met Maartje en Peggy

Kijk de live Q&A

Op de Facebookpagina van OVT konden luisteraars live napraten met Maartje en Peggy. Kijk het gesprek hieronder terug.

Slavernij in jouw geschiedenis?

Kijk hier de livecast

Hoe kom je erachter of je familie betrokken is geweest bij de transatlantische slavernij? Tijdens deze Meet Up vertellen Maartje Duin en Peggy Bouva hoe zij hun zoektocht hebben aangepakt. Familiegeschiedenis-deskundige Ank de Vogel-Muntslag en genealoog Rob van Drie vertellen waar je begint met je onderzoek naar je voorouders en hun verhaal.

Het randprogramma kwam tot stand met bijdrages van het BankGiro Loterij Fonds, het VSB-fonds, het VN Decennium Fonds Cultuur en het Matchingsfonds Gedeeld Cultureel Erfgoed.