dinsdag 22 oktober om 22.55 uur op NPO 2

Bernhard Lenger

In De toekomstbouwers spreekt Nadia Moussaid tijdens Dutch Design Week in Eindhoven vijf aanstormende en spraakmakende ontwerptalenten met ideeën en oplossingen voor de wereld van morgen. In de eerste aflevering: Bernhard Lenger.

Bernhard Lenger (1991) ontwerpt maatschappelijke verandering, hij draait via design aan de knoppen van onze maatschappij. Hoe gaan we om met het milieu, minderheden, maar ook met de ethische kanten van de oprukkende technologie?

De inrichting van onze samenleving is ook een ontwerp, en wat Lenger betreft is het de hoogste tijd voor een herontwerp. Strafpleiter Inez Weski toetst Lengers ambities aan de weerbarstige werkelijkheid.

Moral Lab
In samenwerking met Dr. Bart Wernaart (Fontys Hogeschool) heeft Foundation We Are een fysieke onderzoekstool ontwikkeld die tijdens Dutch Design Week 2019 ethische data verzamelt. De onderzoekstool zal de gelegenheid bieden om algoritmes te trainen. De bezoekers zullen persoonlijke digitale assistenten adviseren bij het maken van ethische keuzes.