MeetUp Pakhuis De Zwijger

MeetUp Pakhuis De Zwijger

Een baby gemaakt uit drie ouders, met één pil een traumatische herinnering wissen, met laserlicht iemands gedrag sturen of menselijke organen opkweken in varkens. Geen sciencefiction, maar realiteit...

16 jun
Datum
16 juni 2015
Tijd
20:00
Locatie
Piet Heinkade 179, Amsterdam
Link
Meer informatie
Wereldwijd werken wetenschappers aan nieuwe technieken die onze ongemakken wegnemen, gebreken repareren en ons gezonder, slimmer, handiger en ouder maken. Maar wat gebeurt er met ons mens-zijn als ingrijpende technieken net zo vanzelfsprekend worden als een kunstgebit of steunkous? En als verbeteren net zo gewoon wordt als genezen? Hoe beïnvloedt dit onze samenleving?
 
In de nieuwe zesdelige HUMAN/VPRO serie De Volmaakte Mens gaat schrijver en columnist Bas Heijne op zoek naar de toekomst van onze soort. Hij reist de hele wereld over om in gesprek te gaan met topwetenschappers en grote denkers om antwoord te vinden op de vraag: Wat is de mens?
 
Wat betekent het voortdurend perfectioneren van de mens voor ons? Noemen we dit vooruitgang? Over deze vragen gaan we in gesprek met diverse wetenschappers uit de serie: Zijn zij zich bewust van de mogelijkheden dat hun onderzoek gaat bieden? En stel dat er negatieve consequenties zijn, voelen zij zich daar dan (mede) verantwoordelijk voor? Of houden ze zich enkel bezig met hun wetenschappelijke fascinatie? Met andere woorden: de ethisch dilemma’s van wetenschappelijk onderzoek.
 
Aanwezig in dit programma zijn onder andere Philip Brey (Scientific Director 3TU), Harold Coenders (Directeur Colliers International Corporate Solutions) en Jan Eijkel (professor nanofluidics TU Twente).
 
Dit programma zal te volgen zijn in de livestream. Meer info op de website.