De Voorstraat

'chinees eten is niet vet'

De Voorstraat

'chinees eten is niet vet'

Portret van bewoners, voorbijgangers en bezoekers van de Voorstraat in Utrecht. Regisseur Hans Pool volgt hen op de vierkante centimeter.

------------------------------------------------------
De Voorstraat (2): 'Chinees eten is niet vet'
Zondag 23 november om 20.15 uur op NPO 2

------------------------------------------------------

De Voorstraat in Utrecht

De Voorstraat in Utrecht

John is geboren en getogen in Oeganda. Hij geeft Afrikaanse dansles en af en toe draait hij bij het cultureel jongerencentrum in de Voorstraat plaatjes. Dansen en muziek zijn zijn passie. Door te dansen kan hij zich weer even kind voelen, vrij van gedachten en zorgen. Want hoewel hij zijn kinderen het liefste hier wil zien opgroeien, verlangt hij naar Uganda.

Dries is conceptueel kunstenaar en theatermaker van onder meer het theaterstuk De Uitvaart. Hierin worden denkbeelden ten grave gedragen, zoals ‘postkoloniale schuldgevoelens’, ‘privacy’ of ‘de verzorgingsstaat’.

Sun en Ollie hebben elkaar leren kennen via een Aziatische datingsite. Na een jaar chatten en skypen, heeft Ollie Sun opgehaald in China. Nu runnen ze een massagesalon op de Voorstraat. Zij doet de massages en hij de administratie. Ollie houdt ook de wacht voor het geval er vervelende klanten binnenkomen.

Regie: Hans Pool
Productie: De Familie Film&TV in coproductie met VPRO

advertentie