steun vpro

Dit zijn wij

Deze achtdelige documentaireserie van Michiel van Erp toont op een aanstekelijke manier het Nederland van nu en zijn bewoners. Soms hilarisch, soms ontroerend, van upper class tot arbeidersmilieu, homo, hetero, zwart, wit: elke aflevering geeft een doorsnede van de Nederlandse samenleving.
 
Telkens staat één gebeurtenis of onderwerp centraal waar bijna iedere Nederlander mee te maken krijgt. Van huisdieren tot trouwen, van de auto tot het schoonheidsideaal: hoe kijken de verschillende bevolkingsgroepen hier tegenaan? Wie is ‘de Nederlander’, wie zijn wij? Waarin verschillen we en waarin komen onze levens overeen? En wat weten we eigenlijk van elkaar?

Vanaf 26 mei elke vrijdag om 21.00 uur te zien op NPO 2.

Nieuwe uitzenddata 'Dit zijn wij'

Aflevering 1 en 2 van Dit zijn wij zijn donderdag 2 en 9 maart om 22.20 uur uitgezonden op NPO 1. Omdat dit tijdslot niet goed beviel, zullen aflevering 3 t/m 8 wekelijks worden uitgezonden vanaf donderdag 26 mei om 21.00 uur op NPO 2. De serie wordt hervat met aflevering 3: Nederland en de dood. Als afsluiter zal aan het eind van de serie nogmaals aflevering 1 worden uitgezonden.

stills

Bevallingsmassage

Huwelijk Britt en Sharon

Huwelijk Okan en Hale

Dierencrematorium

Afleveringen