De afleveringen van Dwars door België zijn enkel nog te bekijken via NPO Plus.

reis mee

Voor wie zijn eigen tocht door België wil maken, hebben de heren een handige kaart samengesteld, met allerlei bezienswaardigheden onderweg. Bekijk hem hier.

interview

'Iedereen had lang opgesloten gezeten en kwam weer voorzichtig naar buiten, een beetje schoffelen in de voortuin. De reis was bijna een appreciatie voor de kleine ontmoeting, het kleine genot van elkaar weer spreken en de schoonheid zien van dingen dicht bij huis.' 

Televisiemaker Arnout Hauben vertelt over zijn nieuwe serie Dwars door België en wat hij onderweg meemaakte. Lees hier meer.

afleveringen

In vier afleveringen loopt Arnout Hauben van Brugge naar Aarlen en vertelt hij de verhalen van vroeger en nu die België kleur heeft gegeven. Lees meer over de afleveringen.

luister naar de muziek

Ben je benieuwd welke muziek je hoort in Dwars door België? Onze collega's van Eén hebben de ultieme playlist samengesteld, die je kunt beluisteren via Spotify.

VPRO Reisseries

De reisseries van de VPRO nemen je mee de hele wereld over. Bekijk de eerdere serie van Arnout Hauben die je meeneemt Rond de Noorzee. Bekijk het België van bijvoorbeeld David van Reybrouck en zie hoe collega-avonturier Tom Waes over de wereld reist in Reizen Waes, of neem een kijkje over de Belgische grens bij buurland Frankrijk.

Ontdek meer reisseries van de VPRO →

Reispost


Wil je op de hoogte blijven van onze reisseries? Lezen over de avonturen die de makers onderweg meemaken? Meld je dan nu aan voor de tweewekelijkse VPRO Reispost: