Op zoek naar het verhaal van de mensen die aan en met de Middellandse Zee leven, reist Arnout Hauben in een avontuurlijke tocht langs bekende en minder bekende eilanden.

De reis gaat van west naar oost en is een uitnodiging om het Middellandse Zeegebied met andere ogen te bekijken. In negen afleveringen ontrafelen Arnout en zijn team onder meer de wortels van feesteiland Ibiza, maken ze kennis met de 81-jarige en enige bewoner van het Italiaanse eiland Budelli en spreekt Arnout de vissers van Lampedusa die bijna dagelijks mensen op zee redden.

bekijk Arnouts fotoalbum

luister naar de muziek

Wil je je ook wanen op een eiland in de Middellandse Zee? Luister dan naar de Spotify-playlist die onze collega's van Eén voor je hebben samengesteld. Een instant vakantiegevoel!

lees een interview

post van Arnout

De reis van Arnout en zijn maten eindigde onverwachts in Venetië. 

Benieuwd hoe Venetië er zonder toeristen uitziet? Kijk dan zaterdag 7 augustus om 19.40 uur op NPO 2 naar alweer de achtste aflevering van Dwars door de Middellandse Zee.

wil je meer post ontvangen?

Meld je dan aan voor de VPRO Reispost, onze tweewekelijkse nieuwsbrief over onze reisseries:

VPRO Reisseries

De reisseries van de VPRO nemen je mee de hele wereld over. Bekijk de eerdere serie van Arnout Hauben die je meeneemt Rond de Noorzee. Bekijk het België van bijvoorbeeld David van Reybrouck en zie hoe collega-avonturier Tom Waes over de wereld reist in Reizen Waes, of neem een kijkje over de Belgische grens bij buurland Frankrijk.

Ontdek meer reisseries van de VPRO →