nieuw dit najaar

We verkennen graag grenzen. Buiten de gebaande paden gaan we op zoek naar verrassende verhalen en nieuwe ervaringen. We laten het graag kraken in je bovenkamer met programma’s vol inzichten vanuit onverwachte invalshoeken. Zo zie je ’t nergens. Zo VPRO.

dit komt eraan

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

VPRO Dorst, dé plek voor jonge makers met nieuwe ideeën, komt dit najaar met nieuwe producties. Houd de pagina in de gaten voor de laatste updates. Zo kan iedereen nu meedoen met Snackbites: lekker iets maken zonder al te veel regels en moeilijk gedoe.

Dorst ontwikkelt producties met het oog op online, wat een andere manier van maken vereist. Verder is het dé plek binnen de VPRO voor jong publiek.

Koken met konijnen

VPRO's nieuwste presentatieduo Diederik Kreike en Ayrton Fraenk ontvangt elke week een dier in de Koken met konijnen-kookstudio. Onder andere een dakloos konijn zonder tanden, een hamster met een trauma en een kat zonder oren. Amateurkoks Diederik en Ayrton bereiden een gerecht dat lekker is voor mens én dier, en lossen ondertussen eventuele problemen op. Zo bakken ze kattencupcakes, en zoeken ze een nieuwe vriendin voor een cavia.

vanaf zondag 12 januari, NPO Zapp

dit loopt intussen

VPRO Jeugd

De slaapservice

Horrorclowns, een spannend fietsexamen, chips-etende ouders. Redenen om wakker van te liggen. Gelukkig is daar de slaapservice: Marijn Frank komt bij kinderen langs met haar magische koffer.

elke zondag, 18.20 uur, NPO Zapp

De proefkeuken

In een nieuw seizoen ontleden Pieter Hulst en Willem Voogd producten en onderzoeken ze hoe deze gemaakt worden. De grote vraag is: kunnen ze dat zelf maken? Van bitterballen tot tatoeages!

elke zondag, 09.25 uur, NPO Zapp

dit is vaste prik