We verkennen graag grenzen. Buiten de gebaande paden gaan we op zoek naar verrassende verhalen en nieuwe ervaringen. We laten het graag kraken in je bovenkamer met programma’s vol inzichten vanuit onverwachte invalshoeken. Zo zie je ’t nergens. Zo VPRO.

dit komt eraan

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

dit loopt intussen

VPRO Dorst, dé plek voor jonge makers met nieuwe ideeën, komt regelmatig met nieuwe producties. Houd de pagina in de gaten voor de laatste updates. Dorst ontwikkelt producties met het oog op online, wat een andere manier van maken vereist.

VPRO Jeugd

Koken met konijnen

VPRO's nieuwste presentatieduo Diederik Kreike en Ayrton Fraenk verwennen elke week een huisdier in de Koken met konijnen-kookstudio. In een bonte show vol spinnende poezen, happy honden en vrolijke varkens bereiden de twee amateurkoks recepten die niet alleen lekker zijn voor het huisdier maar ook voor het baasje.

elke zondag, 9.20 uur, NPO Zapp

Taarten van Abel

Taartenbakker Abel (alias banketbakker Siemon de Jong) blijft ook in het zeventiende seizoen van Taarten met Abel kinderen helpen een dierbaar iemand in het zonnetje te zetten. In het programma bezoekt Abel wekelijks een kind dat iets goed te maken heeft of waardering uit wil spreken door een taart te bakken.

elke zondag, 9.40 uur, NPO Zapp

Freeks wilde wereld

In het negende seizoen van Freeks wilde wereld beleeft Freek Vonk weer veel spannende avonturen, op zoek naar de mooiste dieren. Van de Bengaalse tijger tot de hondskopboa’s.

online te zien

De slaapservice

Horrorclowns, een spannend fietsexamen, chips-etende ouders. Redenen om wakker van te liggen. Gelukkig is daar de slaapservice: Marijn Frank komt bij kinderen langs met haar magische koffer.

online te zien

Voorspel

De VPRO Jeugd-documentaire Voorspel laat zien hoe op vijf middelbare scholen seksuele voorlichting wordt gegeven. Hoe is het als de leraar voor de klas laat zien hoe je een condoom omdoet?

online te zien

De proefkeuken

In een nieuw seizoen ontleden Pieter Hulst en Willem Voogd producten en onderzoeken ze hoe deze gemaakt worden. De grote vraag is: kunnen ze dat zelf maken? Van bitterballen tot tatoeages!

online te zien

dit is vaste prik