Nieuw in 2019

Maak je op voor een flinke dosis blikverruiming. Met vertrouwde reisseries en satire, maar ook veel nieuwe programma's, zoals De nationale zwelgavond, Stuk en De wilde ruimte.

scroll of klik hier

Joardy Season is een achtdelige online serie gebaseerd op het typetje Harco. Een eigenaardige samenstelling van vreemde verhalen waarin steeds een ander tragikomisch figuur centraal staat. Een absurdistische en kleurrijke serie over de mens, gezien door de zeshoekige bril van Harco.

Joardy Season, elke vrijdag om 15.00 uur op het YouTube-kanaal van NPO 3 en VPRO.nl

Bij het aanbreken van een nieuw jaar vol goede voornemens vindt de VPRO het tijd voor een Nationale zwelgavond. In een tachtig minuten durende studioshow brengt Tim den Besten samen met gasten en publiek een ode aan de menselijke misère en krijgt melancholie ruim baan. Een greep uit het programma: Georgina Verbaan vertelt over haar sociale ongemakken, kunstkijkers Ko & Kho zwelgen in de kunst en Stephanie Louwrier geeft een demotiverende speech.

kijk naar De Nationale Zwelgavond

Wat blijft er van je over als je oude leven in één klap voorbij is? In de vierdelige documentaireserie wordt een aantal mensen gevolgd tijdens de periode die ze doorbrengen in een revalidatiecentrum. We zien hoe ze met vallen en opstaan werken aan het vormgeven van hun nieuwe leven, dat in veel opzichten drastisch is veranderd als gevolg van een ongeval of ernstige aandoening.

Stuk, vanaf woensdag 23 januari, 20.25 uur, NPO 2

Taarten van Abel

Bakker Abel (Siemon de Jong) blijft gewoon bakken. Elke zondag, 10.20 uur, NPO Zapp →

Zeven kleine criminelen

Zeven vrienden overvallen een bank. Vanaf zondag 17 maart, 18.45 uur, NPO Zapp →

De regels van Floor

Meer eigenwijze gedachten en bijzondere inzichten van Floor. Nieuw seizoen vanaf het voorjaar.

De slaapservice

Marijn Frank bezoekt kinderen die niet kunnen slapen. Vanaf het voorjaar.

In Reizen Waes doet de Vlaamse avonturier Tom Waes landen aan die de gemiddelde toerist links laat liggen. Hij keert in 2019 terug met een nieuw seizoen, met één belangrijke wijziging: deze keer blijft hij binnen de grenzen van het Europese continent. Hij wil tonen dat je niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen om je te laten verrassen, met acht straffe reisreportages vol bizarre ervaringen en ontroerende ontmoetingen. 

Reizen Waes, vanaf vrijdag 25 januari, 20.25 uur, NPO 3

Was ze slachtoffer of terrorist? Deze vraag staat centraal in de zesdelige documentaireserie The Radical Story of Patty Hearst. Op 4 februari 1974 wordt de negentienjarige kleindochter van de Amerikaanse mediamagnaat William Randolph Hearst ontvoerd en gegijzeld door de revolutionaire groep het Symbionese Bevrijdingsleger (SLA). De grenzen tussen gevangenschap en strijd vervagen als Patty de wereld aankondigt dat ze lid is geworden van de SLA.

The Radical Story of Patty Hearst, vanaf maandag 28 januari, 22.55 uur, NPO 2

Ongesigneerd

Tjitske Mussche en Laura Stek verdiepen zich in het ontwerp van onze dagelijkse omgeving en laten de meest fascinerende verhalen horen. Luister de nieuwe afleveringen.

Yous & Yay

Sef en Pepijn hebben maandelijks een héél lang gesprek met een interessant iemand in de studio. De eerste gasten van 2019: Raquel ten Haver en Joris Bijdendijk.

De Deense Detective

De muzikale thrillerpodcast is terug na het succesvolle eerste seizoen. Een gevaarlijke zoektocht naar waarheid, liefde en gerechtigheid. Luister de podcast.

De geniale vriendin is de serie-verfilming van de succesvolle boeken van Italiaanse schrijfster Elena Ferrante. Het is de coming of age van hartsvriendinnen Elena en Lila tegen de achtergrond van het sombere Napels in de jaren '50. De serie begint wanneer Elena, een vrouw op leeftijd, midden in de nacht wordt wakker gebeld over de verdwijning van haar beste vriendin. Het is het moment waarop zij besluit de geschiedenis van hun bijzondere vriendschap op papier te zetten.

De geniale vriendin, vanaf vrijdag 8 februari, 22.55 uur, NPO 2

Makkelijk Scoren is een nieuw satirisch programma over sport. Presentatoren Tex de Wit, Jonathan van het Reve en Diederik Smit nemen in hoog tempo de sportweek door aan de hand van elkaar. Makkelijk Scoren is perfect voor mensen die elke dag sport kijken, maar ook voor mensen die sport haten of het eigenlijk vaker zouden willen kijken. Sport was niet grappig, tot nu.

Makkelijk Scoren, vanaf zondag 10 februari, 22.10 uur, NPO 3

In de televisieserie De wilde ruimte onderzoekt wetenschapsjournalist Anna Gimbrere de toekomstige mogelijkheden van de mensheid in de ruimte. Het verkennen van het ‘onbekende’ is een onweerstaanbare menselijk verlangen, want de ruimte lonkt. De wilde ruimte brengt in zes afleveringen alle ontwikkelingen in kaart; de nieuwe race naar de ruimte is begonnen.

De wilde ruimte, vanaf vrijdag 15 maart, 21.10 uur, NPO 2

Mijn vader is een afhaalchinees

Een podcastserie over identiteit en eten. Is onze maag toleranter dan ons hoofd? Verschijnt in het voorjaar.

Schroom

Online serie van korte, geanimeerde verhalen over schaamte en ongemak. Vanaf april nieuwe afleveringen.

In de reisserie Moja Polska! (Mijn Polen) neemt de Pools-Nederlandse journalist Dore van Duivenbode de kijker in vijf afleveringen mee door Polen zoals het niet eerder in beeld is gebracht. Ze onderzoekt hoe het mogelijk is dat haar moederland gedurende haar leven zo sterk is veranderd.

Moja Polska!, vanaf zondag 31 maart, 20.15 uur, NPO 2

In de vierdelige serie Cuba na Castro reist filmmaker Yuribert Capetillo Hardy door zijn geboorteland, dat hij vijftien jaar geleden verliet op zoek naar een betere toekomst. In de tussentijd is er veel veranderd, maar ook veel hetzelfde gebleven. De Cubanen zijn steeds bezig met het zoeken naar ruimte tussen de vele regeltjes.

Cuba na Castro, vanaf zondag 5 mei, NPO 2

De VPRO volgt de lange weg van tien jonge topsporters die dromen van deelname aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Hun levens zijn de komende jaren online te volgen. Aan de vooravond van de Spelen in 2020 wordt een documentaireserie over de beloften uitgezonden. 

De beloften, volg online en kijk in 2020 op tv

Tegenlicht

elke zondag, 21.05 uur, NPO 2 ♦ naar de site

Argos

elke zaterdag, 14.00 uur, NPO Radio 1 ♦ naar de site

Vrije Geluiden

elke zondag, 10.30 uur, NPO 1 ♦ naar de site

VPRO Boeken

elke zondag, 11.20 uur, NPO 1 ♦ naar de site

Buitenhof

elke zondag, 12.10, NPO 1 ♦ naar de site

OVT

elke zondag, 10.00 uur, NPO Radio 1 ♦ naar de site

Bureau Buitenland

elke werkdag, 19.00 uur, NPO Radio 1 ♦ naar de site

Nooit Meer Slapen

late night cultuur, elke dag, 0.00 uur, NPO Radio 1 ♦ naar de site

Documentaires

verschillende documentaires op NPO 2 en 3 ♦ naar de site

VPRO Cinema

alles over films via VPRO Cinema ♦ naar de site

3voor12

alles over muziek op de radio en online ♦ naar de site

vpro.nl

houd alle VPRO-programma's in de gaten ♦ naar de site

advertentie