Het blijft kriebelen bij de VPRO; we zijn voortdurend op zoek naar verhalen die ertoe doen. Het vinden van die verhalen vraagt grenzeloze nieuwsgierigheid en tomeloze inzet. Het resultaat? Altijd weer een prikkelende dosis inspiratie. Zo zie je ‘t nergens. Zo VPRO.

dit komt eraan

De regels van Floor

De eigenzinnige Floor is terug. Ook in het derde seizoen staat ze weer voor herkenbare dilemma’s: wat als je geen geld van je ouders krijgt om aan de nieuwste rage mee te doen? En moet je liegen over je vakantie als die supersaai is?

vanaf zondag 8 maart, 09.00 uur, NPO Zapp

 

Hoofdzaken

In een nieuw seizoen van Hoofdzaken komen kinderen bij kapper Marko. Wat zijn hun kopzorgen, waar worden ze juist heel blij van? Zo zien we niet alleen wat zich óp, maar horen we vooral ook wat zich ín hun hoofden afspeelt.

vanaf zondag 22 maart, 18.20 uur, NPO Zapp

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

VPRO Dorst, dé plek voor jonge makers met nieuwe ideeën, komt regelmatig met nieuwe producties. Houd de pagina in de gaten voor de laatste updates. Dorst ontwikkelt producties met het oog op online, wat een andere manier van maken vereist.

dit loopt intussen

VPRO Jeugd

Koken met konijnen

Ayrton Fraenk en Diederik Kreike verwennen elke week een huisdier in de Koken met konijnen-kookstudio. In een bonte show vol spinnende poezen, happy honden en vrolijke varkens bereiden de twee amateurkoks gerechten die niet alleen lekker zijn voor het huisdier, maar ook voor het baasje.

elke zondag, 9.20 uur, NPO Zapp

Taarten van Abel

Taartenbakker Abel (alias banketbakker Siemon de Jong) blijft ook in het zeventiende seizoen van Taarten met Abel kinderen helpen een dierbaar iemand in het zonnetje te zetten. In het programma bezoekt Abel wekelijks een kind dat iets goed te maken heeft of waardering uit wil spreken door een taart te bakken.

elke zondag, 9.40 uur, NPO Zapp

dit is vaste prik