Het leven van vier medewerkers van een wellness-centrum raakt ontwricht nadat één van hen een schijnbaar onschuldige mededeling doet. De vele gesprekken die hieruit voortvloeien, tonen de tragikomische wijze waarop de karakters proberen hun eigen angsten en verlangens de baas te zijn. Hoe meer de medewerkers hun best doen om grip op de situatie te krijgen hoe meer die uit de hand loopt.

Regie: Joppe van Hulzen
Scenario: Joppe van Hulzen & Magne van den Berg
Producent: Topkapi Films
Met: Maria Kraakman, Matteo van der Grijn, Porgy Franssen en Bram Coopmans

In gesprek met de regisseur: Joppe van Hulzen

Regisseur Joppe van Hulzen studeerde in 2012 af van de Nederlandse Filmacademie. De lange nasleep van een korte mededeling schreef hij samen met Magne van den Berg, gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van van den Berg. Eerder ontwikkelde en regisseerde van Hulzen onder andere de korte educatieve serie Startbaan en studeerde hij af met de film Van de Wereld. Momenteel is hij bezig met het schrijven van een speelfilm.

In samenwerking met Topkapi maakte hij De Lange Nasleep van een Korte Mededeling. Welke keuzes maakte hij en waarom? Aan zijn keukentafel in Amsterdam legt van Hulzen zijn keuzes uit en praat hij over de grenzen van taal.