In de VPRO-serie Frontlinie brengt Bram Vermeulen samen met andere makers verdiepende, verhalende en onthullende buitenlandjournalistiek.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief van Frontlinie en ontvang elke twee weken extra verhalen, achtergronden en lees-, kijk- en luistertips in je inbox.

indringende verhalen in Frontlinie

In de journalistieke VPRO-serie Frontlinie bericht correspondent Bram Vermeulen op indringende wijze over ontwikkelingen uit de hele wereld die in ons dagelijkse nieuws vaak niet meer dan een voetnoot zijn.

Door middel van actuele reportages op televisie, in het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland en via de nieuwsbrief vertelt Bram verhalen die onlosmakelijk met ons leven hier verbonden zijn.

wie is Bram Vermeulen?

Bram Vermeulen is journalist. Sinds 2001 werkte hij als correspondent voor NRC Handelsblad. Eerst in Zuid-Afrika, vervolgens in Turkije en daarna opnieuw in Zuid-Afrika. Daarnaast maakte hij reportages voor de NOS.

Vanaf januari 2021 is Bram terug in Nederland. Voor de verhalen gaat hij wel nog steeds op reis, voor de VPRO en NRC. 

Voor de VPRO maakte hij eerder series als Langs de grenzen van Turkije, In TurkijeDwars door Afrika, De trek en Sahara. Ook maakte hij al de documentaires Mr. Gus, handelaar in oorlog en Cape Town, Gang Town, Lockdown.

Lees ook een interview met Bram op vprogids.nl