Strenge anti-homowetgeving trekt als een veenbrand over Afrika. Niet alleen dictaturen als Uganda willen hard optreden tegen de LHBTQIA+-gemeenschap, maar nu ook democratieƫn als Ghana. In een nieuwe aflevering van Frontlinie probeert Bram Vermeulen te achterhalen wat de drijvende krachten zijn achter deze cultuuroorlog.

Bram gaat op stap met parlementariër Samuel 'Dzata' George die hard bezig is met de lobby voor hoge celstraffen. George blijkt in nauw contact te staan met een evangelische en conservatieve groepering in Utah, de Verenigde Staten, die in veel Afrikaanse landen congressen organiseert en parlementariërs mobiliseert.

De LHBTQIA+-gemeenschap in Ghana staat voor een duivels dilemma. Onderduiken, het land verlaten of terugvechten? Het aantal geweldsincidenten tegen homo’s, queers en transgenders blijkt sinds het wetsvoorstel aanzienlijk te zijn toegenomen. Dat noopt steeds meer mensen in de LHBTQIA+-gemeenschap tot voorzichtigheid. Slechts een handjevol mensen blijft strijden en komt met gevaar voor eigen leven in opstand tegen de wet.

kom naar Pakhuis de Zwijger

Wil je na de aanstaande uitzending doorpraten of heb je een vraag aan Bram Vermeulen? Kom dan dinsdag 6 juni naar Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Daar vindt om 20.00 uur een nieuwe Frontlinie-meet up plaats. Meer informatie vind je hier.

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op de nieuwsbrief van Frontlinie en ontvang elke twee weken extra verhalen, achtergronden en lees-, kijk- en luistertips in je inbox.