Wittie Visie

In 1983 scoorde The Funmasters de gigantische hit 'Wittie Visie'. Het tien minuten durende nummer met vrolijke klanken en kleurrijke videoclip is niet alleen geliefd onder Surinamers, maar ook onder Nederlanders. Met alle gevolgen van dien.

(tekst gaat verder onder de foto)

cover Wittie Visie wordt slecht ontvangen door Surinamers

De Nederlandse zanger Willem Barth heeft in 2017 een cover van 'Wittie Visie' uitgebracht, genaamd 'Zakken (met je kont) naar de grond'. Alleen is deze hit niet overal even enthousiast ontvangen. Met name Surinamers zijn boos en verontwaardigd.

Iwan Esseboom reageert daarentegen niet heel negatief: 'Muziek is voor iedereen, zie het als een schilderij: je legt de basis en iedereen mag een stukje meeschilderen en het is nooit af.' Wel ging Esseboom even met zijn zaakwaarnemer om de tafel zitten om de rechten voor het gebruik van zijn nummer te bespreken.

'Muziek: je legt de basis en iedereen mag een stukje meeschilderen'

Overigens is dit niet de eerste keer dat er een cover van de megahit is gemaakt. Zo bracht de Nederlandse DJ Gregor Salto in 2016 een remix uit die wel goed is ontvangen. Hij had er bovendien ook aan gedacht om de legendarische kasekozanger om toestemming te vragen.