Over

In de serie Goed Volk reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken.

De gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk te doorgronden. Meus probeert via de keukendeur bij de mensen door te dringen om meer inzicht te krijgen in hun manier van leven. Hij bezoekt zowel heel verre en afgelegen samenlevingen als groepen die dichterbij ons staan.

Zo gaat hij onder meer langs bij chassidische joden van Antwerpen, kookt hij voor de dames van een wegbordeel in Nevada en logeert hij bij de extreem gelovige Hutterietenkolonie in Canada.

Tijdens zijn bezoek aan het Vreemdelingenlegioen staat Meus voor de uitdaging om het vertrouwen van de mannen te winnen, wanneer blijkt dat vers voedsel geen prioriteit is tijdens hun zware trainingen. Ook leert hij meer over het sportdieet van Cubaanse boksers en belandt hij via de eetkraam van Marco Delforge in de rondtrekkende kermiswereld.
 

advertentie