Vanaf donderdag 10 september om 22.15 uur op NPO 2

over Grote vragen

Presentator en wetenschapsjournalist Rob van Hattum maakt een reis door de wetenschap met acht Nederlandse onderzoekers die aan de top van hun vakgebied staan. Centraal staan hun ‘grote vragen.’ Ze vertellen over hun helden, bezoeken bijzondere plekken en spreken over de doorbraken in hun vakgebied.

In Grote vragen gaat presentator Rob van Hattum op pad met acht Nederlandse toponderzoekers. Samen reizen ze naar bijzondere locaties in o.a. Taiwan, Italië en Kenia. Het zijn plekken die een belangrijke rol spelen in het onderzoek en/of vakgebied van de wetenschappers. Wat drijft hen? Hoe raken ze geïnspireerd? Wie gingen hen voor? En waar komen hun 'grote vragen' vandaan?

Bij iedere aflevering van Grote vragen vind je een uitgebreid dossier over de onderwerpen en thema's die in de uitzending voorbij komen.

De wetenschappers:

Grote vragen is (mede) mogelijk gemaakt door de Vereniging van Universiteiten. 

Rob van Hattum met Miranda Cheng

Christa Testerink en Rob van Hattum in het lab

Over Rob van Hattum

Rob van Hattum maakt al bijna 40 jaar radio- en televisieprogramma’s over wetenschap en technologie en is eindredacteur geweest van VPRO-programma’s als Noorderlicht, Labyrint en De Nationale Wetenschapsquiz. Laatstgenoemde presenteerde hij ook een aantal keren. Daarnaast heeft hij diverse spraakmakende documentaires gemaakt voor VPRO Tegenlicht waaronder recentelijk Vleeskwekers en Deltaplan WaterstofZijn programma's wonnen verschillende nationale en internationale prijzen. In 2012 kreeg hij van NWO en de KNAW de Eurekaprijs voor zijn gehele oeuvre. Naast zijn werkzaamheden voor de VPRO is hij Chief Science Officer bij NEMO Science Museum.