Aflevering 10

Hoe een goed mens te zijn

In deze aflevering proberen twee mensen tot een eerlijk oordeel te komen over zichzelf en hun acties.

Het leven, een gebruiksaanwijzing, afl. 10: Hoe een goed mens te zijn
In Radio Doc, 20 november na 21.40 uu, Radio NPO 1, v.a.18 november online.
Abonneer je op de podcast via iTunes of Stitcher, of via de rss-feed.

Hoeveel moet je doen voor anderen om je goed te kunnen voelen over jezelf? En wat is het belangrijkste bij het verrichten van goede daden: de intentie of de uitkomst? 

Martin neemt zich al jong voor om geen vlieg kwaad te doen, in de hoop het anders aan te pakken dan zijn vader. Maar goede intenties blijken niet genoeg.

Jaron werkt met plezier en toewijding op het advocatenkantoor van strafpleiter Geert-Jan Knoops. Tot de twijfel toeslaat over het soort mensen dat je als strafadvocaat moet helpen verdedigen. 

de makers van deze aflevering

Jair Stein

Jair Stein (1974) begon in 2007 1 Minuut: een serie ultrakorte radioverhalen waar steeds meer radiomakers bij betrokken raakten. Met dezelfde groep maakte hij het veelvuldig bekroonde programma Plots, gevolgd door Toendra en nu Het leven, een gebruiksaanwijzing.

Tom Hofland

Tom Hofland (1990) is schrijver en programmamaker en was ijscoman, apentrainer en verkoper van herenmode in een inmiddels failliet warenhuis. In 2017 verschijnt zijn debuutroman bij Uitgeverij Querido. Tom hoopt ooit nog illusionist, hovenier en veilingmeester te worden, maar nu is hij vooral erg verliefd op radio.