Reinhard Heydrich was naast massamoordenaar ook vader, en hij was niet de enige nazi die een liefdevolle band met zijn kinderen combineerde met gruweldaden. Hoe was dat mogelijk?

De stapel foto’s met gruweldaden van de Nazi’s op het bureau van de schrijver groeit met de dag. Er is een foto van een stapel net doodgeschoten naakte joodse vrouwen en kinderen in een greppel. Eén jongetje leeft nog. Hij leunt op het lichaam van zijn moeder terwijl een Duitse soldaat zijn geweer aanlegt. Had die soldaat kinderen? Wat vertelde hij ze toen hij  later – na de oorlog - thuiskwam?

ook in deze aflevering...

... ontmoet je Niklas Frank, zoon van nazikopstuk Hans Frank, beter bekend als 'de slager van Polen' en in 1946 opgehangen in Neurenberg. Hoe leeft hij met de weerzinwekkende erfenis van zijn vader?

... denkt Barbara Brix terug aan haar vader, een Duitse dokter die betrokken was bij Heydrichs moordcommando's, de Einsatzsgruppen. Hoe vuil waren zijn handen? Hopelijk heeft historicus Andrej Umansky het antwoord.

... vertelt Benjamin Ferencz, hoofdaanklager namens de Amerikanen in Neurenberg, over de berechting van de nazi's – meticuleus als ze waren, zelfs in het catalogiseren van massamoord. Lees hier een lang interview met hem.

... ontmoet je pater Patrick Desbois (Holocaust by Bullets), wiens levenswerk het is geworden om de massagraven in kaart te brengen die de Einsatzgruppen door heel Oost-Europa achterlieten.

... en nemen Dmytro en Ira Malakov je mee terug naar Babi Jar, waar op 29 en 30 september 1941 ruim dertigduizend mensen om het leven werden gebracht en in een massagraf zijn gedumpt.

Met speciale dank aan Karel Berkhoff, die adviseerde over het onderwerp Babi Jar.