Het WK 22 heeft een donkere kant: Qatar heeft het toernooi toegewezen gekregen door een groot aantal stemmen te kopen. En bij de bouw van de stadions zijn volgens onderzoek van The Guardian 6500 mensen om het leven gekomen. Dit WK is een vergissing die niet meer ongedaan gemaakt kan worden.

Op 20 november begint het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar. In drie speciale, korte afleveringen en één lange documentaire portretteert Danny Ghosen in Nepal de families van de overleden stadionbouwers. Dagelijks komen er op het vliegveld van Kathmandu lijkkisten aan met overleden arbeiders die hun heil zochten in een van de golfstaten.

Danny zoekt uit hoe het kan dat Nepalezen willens en wetens kiezen om in het buitenland te gaan werken onder verschrikkelijke omstandigheden. En waarom ze zich voor die baan ook nog eens in de schulden hebben gewerkt. Met alle gevolgen voor de nabestaanden. Ondanks alles komen er elke dag weer nieuwe arbeiders op het vliegveld op zoek naar een beter leven.

Daarnaast onderzoekt Danny of iemand van de Oranjespelers of van de KNVB zich verantwoordelijk voelt. Zijn ze bereid iets te doen voor de mensen die het WK 22 hebben opgebouwd?

aflevering 1: dinsdag 25 oktober, 21.05 uur
aflevering 2: dinsdag 1 november, 21.05 uur
aflevering 3: dinsdag 8 november, 21.05 uur
aflevering 4: maandag 14 november, 20.30 uur