Alles waar Hitler in de jaren dertig van droomde had Mussolini al in de jaren '20 bereikt. In zijn geboorteplaats Predappio staat nog steeds het graf van Il Duce.

Alles waar Hitler in de jaren dertig van droomde had Mussolini al in de jaren '20 bereikt. In zijn geboorteplaats Predappio staat nog steeds het graf van Il Duce, de man die Italië na jaren van gefnuikte ambities weer haar trots terug gaf. Mussolini's dorp blijft een bedevaartsoort voor Italianen die terug verlangen naar de tijd dat hun land een echte, krachtige natie was.

media bij deze aflevering

In Europa Salon

OVT presenteert live vanuit studio Desmet de In Europa Salon. Geert Mak en diverse gasten praten over gebeurtenissen in het jaar dat vanavond centraal staat in de aflevering van In Europa. Afl. 2: 1906, Berlijn en Wenen Een gesprek met Geert Mak, historicus Joost Augusteijn (over hoe koning Victoria het Britse koningshuis moderniseerde), auteur Jan Van den Berghe (van De naakte kroon, over verdwenen Europese dynastieën) en historicus Jeroen van Zanten (over de Habsburgers en de Oranjes). Over de verdwenen en gebleven monarchieën in Europa.