Als Franz Biberkopf, de hoofdpersoon in het boek Berlin Alexanderplatz, na zijn ontslag uit de Tegel-gevangenis in Berlijn waar hij vast zat wegens moord op zijn vriendin Ida, op straat staat raakt hij in paniek.

Als Franz Biberkopf, de hoofdpersoon in het boek Berlin Alexanderplatz, na zijn ontslag uit de Tegel-gevangenis in Berlijn waar hij vast zat wegens moord op zijn vriendin Ida, op straat staat raakt hij in paniek. Het nieuwe Berlijn grijpt hem naar de keel en het liefst zou hij weer terug gaan naar de vertrouwde wereld in het gevang. Het Berlijn van 1929 dat hij aantreft is een stad op drift. Decadent, frivool en losbandig.

media bij deze aflevering

In Europa Salon

Gasten praten over gebeurtenissen in het jaar dat vanavond centraal staat in de aflevering van In Europa. Afl 10: 1929 . Vandaag over de 'roaring twenties' in steden als Parijs en Berlijn en in Nederland. Met de journalist Philip Freriks, auteur van het boek 'De meridiaan van Parijs - Een fascinerende zoektocht door de Franse hoofdstad', Madelon de Keizer, auteur van het boek 'Moderniteit. Modernisme en massacultuur in Nederland 1914-1940' en Duitsland-correspondent Helmut Hetzel.