Er loopt nog steeds een onzichtbare muur door Spanje die voor-en tegenstanders in de burgeroorlog van de jaren dertig van elkaar scheidt.

Er loopt nog steeds een onzichtbare muur door Spanje die voor-en tegenstanders in de burgeroorlog van de jaren dertig van elkaar scheidt. Na de dood van Franco in '75 werd de officiële politiek: het verleden doodzwijgen. Dat is niet gelukt. Nog steeds weet iedere Spaanse dorpeling feilloos aan welke kant zijn buurman stond. Door heel het land zijn vrijwilligers koortsachtig bezig om de duizenden in massagraven gedumpte familieleden op te graven. De geschiedenis laat zich niet vergeten.

media bij deze aflevering

In Europa Salon

Live vanuit studio Desmet met In Europa Salon. Gasten praten over gebeurtenissen in het jaar dat vanavond centraal staat in de aflevering van In Europa. Afl 12: 1937 - Spanje Met de hispanist Robert Lemm, auteur van 'De geschiedenis van Spanje' ,journalist Hans Schoots, auteur van publicaties over de Spaanse burgeroorlog en maakster van de t.v. aflevering over de Spaanse Burgeroorlog Stefanie de Brouwer.