steun vpro

2Doc

2doc: wij zijn kees brouwer

Filmmaker Kees Brouwer gaat op een roadtrip door Nederland op zoek naar alle Kees Brouwers die hij kan vinden. Hij vraagt zich af wie ze zijn, waar ze wonen en wat ze doen en is nieuwsgierig naar de overeenkomsten, verschillen en bijzondere kenmerken van zijn naamgenoten.

2Doc: Wij zijn Kees Brouwer
Uitzending maandag 10 november, 20.25 uur, NPO 2  

Kees Brouwer vond voor zijn film 165 naamgenoten. De jongste is 4 en de oudste 89 jaar; allemaal Kees Brouwers met uiteenlopende levens, verhalen, overtuigingen en beroepen. Tussen hen bevinden zich onder anderen een parketlegger, zendeling, verzetsheld en een korfbalcoach. Kees Brouwer blijkt verspreid over Nederland te wonen, met uitzondering van Limburg. Hij is bovengemiddeld religieus en heeft gemiddeld 2,4 kind. Hij wordt vaak vernoemd: Kees Brouwer is een traditie, die geef je door.
 
Wat zeggen al deze Kezen eigenlijk over de identiteit van filmmaker Kees Brouwer? Hij besluit een heuse Kees Brouwerdag te organiseren en tot zijn verbazing voelt het als een familiereünie. Hoewel hij ze nog nooit eerder heeft ontmoet, blijkt het delen van een naam een sterke band te scheppen. Kees Brouwer is herkenbaar voor iedereen. Schuilt er soms een Kees Brouwer in ons allemaal?

Regie: Kees Brouwer, een VPRO productie

NPO Doc zendt direct na afloop van ‘Wij zijn Kees Brouwer’ een aflevering van ‘De hoofdpersoon’ uit waarin journalist Sarina Vitta met Kees Brouwer terugkijkt op zijn dubbelrol als hoofdpersoon en regisseur in de documentaire.
 

Hoe ziet de gemiddelde Kees Brouwer eruit?

We hebben 50 Kees Brouwers samengesmolten tot 1 Kees en dit is het resultaat.