In het eerste seizoen van Koken met Van Boven trekt Yvette er iedere aflevering op uit om haar ingrediënten op te halen bij de boer, imker of tuinder en komt ze terug in haar keuken met ambachtelijke en biologische lekkernijen. Per aflevering staat er één hoofdingrediënt centraal waar Yvette tijdens het programma 3 of 4 heerlijke gerechten van maakt.

Het tweede seizoen van Koken met van Boven ging in februari 2016 van start. Naast bezoekjes aan haar favoriete telers, boeren, vissers en andere deskundigen duikt Yvette in de geschiedenis van ons voedsel, toen de witlof nog smaak had en de kool gefermenteerd werd om scheurbuik te voorkomen. In deze serie serveert ze onder meer aardperen, koningsoesterzwammen, incourante delen en verrassingseieren voor een feestelijk paasontbijt.

Seizoen 3 begon in het najaar. Yvette gaat onder andere op zoek naar kokkels en scheermessen, die gewoon op onze eigen strand te vinden zijn. Ook maakt ze een stevige boterham met pindakaas, waarbij ze zowel het brood als de pindakaas helemaal zelf maakt. Natuurlijk bereidt Yvette ook weer fantastische zoete lekkernijen zoals een omgekeerde perentaart met kweepeer, die helemaal terug is van weggeweest.

afleveringen