Stressvrije en vleesvrije recepten. In de tweede aflevering van de kerstserie van Koken met van Boven bereidt Yvette een heerlijke dungesneden gepofte koolraap met cantharellen en een feestelijk gebraad van knolselderij met saus van citrus. Zalig Kerstfeest!

Knollen en citroenen

Kerst zonder dode dieren kan natuurlijk ook. In de tweede kerstaflevering maakt Yvette heerlijke kerstgerechten zonder vlees of vis. Citrusvruchten zijn al eeuwenlang een geliefd ingrediënt in de keuken. Vanuit de Himalaya via het Midden-Oosten in Europa terechtgekomen. Zuur, zoet, sappig; van citroenen tot sinaasappels. Koning Willem III plantte heuse sinaasappelbomen in de tuin van Paleis het Loo die vandaag de dag nog te bewonderen zijn.

Met de kerst vormen citrusvruchten een goede combinatie met gebraad. Maar wat als je geen vlees eet? Yvette maakt een vegetarische variant waar je je vingers bij aflikt. Bij teler Krispijn haalt ze knolselderij en koolraap. De knolselderij gaat Yvette braden als een kippetje, geserveerd met een saus van citrusvruchten en gepofte knoflook. Als voorafje serveert ze dungesneden gepofte koolraap met gebakken paddenstoelen en pecorino.

recepten