Yvette van Boven is vanaf 4 september weer bij de VPRO te zien met een nieuw seizoen Koken met Van Boven; ook voor niet-keukenprinsen en prinsessen een lust om naar te kijken. Naast haar keukengeheimen deelt Van Boven ook interessante wetenswaardigheden over de ingrediënten die zij haalt bij telers, boeren, vissers of jonge ondernemers die zich hebben toegelegd op duurzaam produceren en innovatieve oplossingen.

Yvette kookt vanuit bewondering over wat de natuur te bieden heeft. Hierbij laat zij zich leiden door haar interesse in de oorsprong van ons voedsel en brengt zij oude bereidingstechnieken terug in de moderne keuken. Ook innovatieve oplossingen voor problemen zoals de woekerende Japanse Duizendknoop die zich in rap tempo als een ware plaag door Nederland verspreidt, verwerkt zij in haar recepten.

In deze serie serveert Yvette onder andere vergeten vis uit onze eigen Noordzee, smeert ze ‘m met gekookte tomaat, bereidt ze klassieke risotto om bij te watertanden, haalt ze mosselen in sprookjesachtig Ierland en maakt ze voor de worst kennis met akkervarkens (die ook echte kunstjes kunnen). Ook gaat Yvette op een roadtrip langs de befaamde routiers in Frankrijk en laat zij zich inspireren door de Syrische keuken met tuinbonen uit haar eigen moestuin.