Hier vind je het complete recept van het hoofdgerecht appel-gembercurry.

Het hoofdgerecht appel-gembercurry komt uit aflevering 7 van het vierde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette zelf appels plukt en aan de slag gaat met gember.

ingrediƫnten voor de appel-gembercurry

  • 2-3 eetl. olijfolie
  • 2 rode uien, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 duimlengte gember, geschild en in lucifers
  • 1,5 theel. kurkuma
  • 2 theel. korianderpoeder
  • 1 theel. komijn
  • 2 theel. paprikapoeder
  • ½ knolselderij, schoon en in blokjes
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 500 ml. droge appelcider
  • 100 gram geraspt kokos
  • 3 fris-zoetzure appels, Elstar of Braeburn, geschild en in parten
  • 100 gram hele blanke amandelen
  • 1 klein bosje platte peterselie, gehakt
  • basmatirijst

aan de slag

Verhit de olie in een grote zware pan op middelhoog vuur. Bak de ui in 6 minuten zacht, voeg de knoflook, gember en specerijen toe en bak alles 2 minuten mee. Voeg de blokjes knolselderij toe en bak ze rondom aan.

Blus af met de cider en de kokosmelk en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodat het suddert. Bestrooi met de kokos en de amandelen. Laat met het deksel half op de pan zacht 25 min. stoven, of tot de selderij bijna zacht is en de saus wat is ingedikt. Voeg, als het te droog is, meer cider toe. Voeg de partjes appel toe, laat ze 15 min meestoven tot ze gaar zijn, maar nog niet breken.

Bestrooi met een handvol peterselie, proef op peper en zout en dien op met een kom basmatirijst erbij.