Maak eerst de dressing:
Mix alle ingrediënten daarvoor behalve de olie en de yoghurt met een garde. Giet dan de olie in een dunne straal er al kloppend bij en dan de zure room. Voeg, als de dressing te dik is wat water toe en proef dan of de smaak nog goed is.
Kook de rijst als op de verpakking staat beschreven. Let op: Thaise rode rijst kookt pas in ± 40 minuten gaar en niet helemaal droog! Je moet m echt proeven of ie ok is. Giet de rijst af, laat de rijst uitdampen en afkoelen.
Bak de ganzenborst ze in weinig ganzenvet of olijfolie rondom bruin maar laat ze aan de binnenkant rosé. (ca 10 minuten). Laat hem even rusten en snij hem dan in heel erg dunne plakjes. Zet opzij tot gebruik.
Meng de rijst met de spinazieblaadjes, appellucifers, peterselie en de rozijnen. Mix de helft van de dressing erdoor en laat 20 minuten staan om in te trekken.
Serveer de salade met de eendenborstplakjes erop en eventueel wat dressing erover gedruppeld.