Hier vind je het complete recept van Ziad's voorgerecht Foul Ma'la van hele tuinbonen

Ziad's voorgerecht Foul Ma'la van hele tuinbonen komt uit aflevering 5 van het vijfde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette aan de slag gaat met tuinbonen.

ingrediënten voor ziad's foul ma'la

  • 5-6 eetl. olijfolie
  • 500 gram tuinbonen, in stukken van 2 cm
  • 100 gram (een flinke bos) verse koriander, fijngehakt
  • 4 tenen knoflook, uit de vijzel
  • zout en zwarte peper

aan de slag

Verhit de olijfolie in een grote zware pan. Doe de tuinbonen erbij en bak ze even rondom aan tot de hitte erin zit. Draai het vuur lager en laat de bonen met het deksel erop een kwartiertje stoven. Voeg de koriander en de knoflook toe en breng alles met zout en peper op smaak. Laat het deksel op de pan 15 minuten staan, zodat de smaken goed in elkaar trekken.

Schep ze over in een mooie schaal en dien op als bijgerecht.