Maak de zure komkommer door de ingrediënten ervoor te mengen. Laat zeker 1 uur staan.
Verhit de oven voor op 100° graden. Zet een grote zeef op een kom en rasp de aardappelen erboven. Knijp het overtollige water eruit. Doe de bloem met het ei in een kom en klop goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en roer de aardappelrasp erdoor.
Smelt een klontje boter in een grote koekenpan en voeg als deze begint te bruisen, een opscheplepel van het aardappelmengsel toe. Strijk het glad met de achterkant van een lepel en herhaal (afhankelijk van de grootte van de pan bak je zo’n drie pannenkoekjes tegelijkertijd). Bak ze drie minuten aan iedere kant of tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en leg ze op een bakplaat. Houd ze afgedekt warm in de oven terwijl je de andere pannenkoekjes bakt.
Schep de olijfolie, azijn, paprikapoeder, zout en peper door elkaar en laat staan tot gebruik.
Meng de radijs, lente-ui en de peterselie, meng de uitgelekte zure kommer erdoor in een grote schaal. Spatel op het laatst de skyr erdoor. Leg de zure haring er in stukken op en dien op met de aardappelkoekjes erbij.