Maak het deeg door het zout met de paprikapoeder door de bloem te mengen. Kneed vervolgens snel en met koele handen de boter erdoor en daarna het ei. Voeg zoveel druppels melk toe dat het deeg net samenhangt. Pak het in folie en leg het in 1 uur in de koelkast om te rusten.
Rol het daarna uit op een bebloemd aanrecht en druk het in een ingevette pievorm van ongeveer 24 cm doorsnede. Snij de randen netjes bij.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de taartvorm 15-20 minuten blind voor.
Verwijder dan de blindbakvulling en laat de vorm op een rooster iets afkoelen.
Klop de eieren met de room los. Roer de kaas erdoor en de tijm. Breng het mengsel verder op smaak met peper.
Giet het in de vorm en verdeel de kaas netjes over de bodem uit.
Bak de taart nog 25 minuten of tot hij mooi gaar is maar nog net drilt in het midden. Laat helemaal afkoelen. Geef er rabarberchutney bij.