Hier vind je het complete recept van het voorgerecht Ingemaakte paprika's op olie.

Het voorgerecht ingemaakte paprika's op olie komt uit aflevering 10 van Koken met van Boven, waarin Yvette heerlijke gerechten maakt door middel van inmaken en wecken.

ingrediƫnten voor een pot van 750 ml inhoud

  • 2-3 kg paprika’s (VEEL!)
  • voldoende lekkere olijfolie tot het onderstaat, zeker 300 ml

smaakmakers

  • 1-2 chilipepers
  • 2 tenen knoflook, even geblancheerd en in plakjes
  • 2 el venkelzaad
  • snuf zout
  • tak rozemarijn

aan de slag

Rooster de paprika’s door ze gewoon op de brander van het fornuis te leggen en ze langzaam zwart te laten branden. Wanneer u geen gasfornuis heeft, leg ze dan onder een hete grill. Keer ze regelmatig, ze moeten echt zwart blakeren!

Als ze rondom geblakerd zijn, doe ze dan over in een plastic zak en knoop ’m dicht. Laat de paprika’s nu 30 minuten zweten. Haal ze er dan uit. Met een mesje en schone handen kunt u de schil er nu gemakkelijk afschrapen. Spoel ze goed af onder stromend water en dep ze goed droog.

Snijd de pepers in dunne ringen en de knof in dunne plakjes. Prop de paprika’s in een brandschone glazen pot, wissel de laagjes af met zout, pepers, knof en venkelzaad, steek eventueel nog een lekkere tak rozemarijn erin. Overgiet met genoeg olijfolie tot de pot vol is. Klop een aantal keer met de pot op het aanrecht, om de luchtbellen eruit te laten. Breek natgemaakte 2 satéstokjes bijna doormidden en druk ze kruislings boven in de pot. Zo blijven de paprika’s goed onder de olie staan en drijven ze er niet boven uit.

Draai de pot dan dicht. Bewaar maximaal 1 week in de koelkast.

Serveer als antipasti, vóór ’t voorgerecht dus, met een glas koele rode wijn.

Zie voor meer informatie over wecken de website van het Voedingscentrum.

Ingemaakte paprika's op olie

Aflevering 10: Inmaken en wecken