Hier vind je het complete recept van het bijgerecht rabarberchutney.

Het bijgerecht rabarberchutney komt uit aflevering 6 van het vijfde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette de strijd aangaat met woekeraars.

ingrediƫnten voor rabarberchutney

  • 500 gram rabarber, in kleine blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 125 gram lichte basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 150 ml rode wijnazijn
  • 1 friszure appel, geschild en in kleine blokjes
  • 2 theel. zout en versgemalen zwarte peper
  • 50 gram sultanas (rozijnen)
  • 8 jeneverbessen, gekneusd
  • 2 bolletjes stemgember uit een pot, fijngehakt, plus 1 eetlepel siroop

aan de slag

Doe alle ingrediënten voor de chutney in een zware pan en kook zachtjes en af en toe  omscheppend een half uur tot de jam dik en glanzend is.

Bewaar in gesteriliseerde potten terwijl het nog steeds warm is. Laat afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik. De smaak intensiveert in tijd.