Hier vind je het complete recept van het bijgerecht seitan

Het bijgerecht seitan komt uit aflevering 4 van het vijfde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette zelf nepvlees maakt.

Dit basisrecept voor seitan komt van vegetus.nl/basis-seitan

ingrediƫnten voor de seitan

het deeg

  • 120 gram tarwegluten
  • 3 eetl. edelgistvlokken (natuurwinkel)
  • 150 ml koude (plantaardige) bouillon
  • 2 eetl. lichte sojasaus
  • 1 eetl. olijfolie
  • 3 tenen knoflook, geperst

de bouillon

  • 1 liter groentebouillon
  • 3 eetl. sojasaus

aan de slag

Meng de tarwegluten met de edelgistvlokken.

Meng bouillon, sojasaus, olijfolie, knoflook.

Giet dit bij de tarwegluten en maak hiervan een deeg, kneed tot het mooi stevig is.

Verdeel en vorm het deeg zoals je wilt.

Laat deze stukjes een uur lang heeeeel zachtjes sudderen (water niet laten bubbelen).