Yvette van Boven, geboren in Ierland, woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Ze is foodstylist, grafisch vormgever, columnist, maar vooral kok. Na het eerste seizoen van Koken met Van Boven volgde een vierdelige Kerstspecial en het onvermijdelijke tweede seizoen. Alle afleveringen zijn op deze website terug te kijken en natuurlijk vind je hier ook alle recepten en kookvideo's zodat je zelf thuis aan de slag kunt met de recepten uit het programma.

Over Yvette van Boven

Van roerei tot spaghetti, zelfs toen Yvette nog niet kon schrijven, klom ze op een krukje naast het fornuis om tekeningetjes te maken van de producten en gerechten die haar moeder aan het bereiden was. Een kleine kok (en grafisch vormgever) was geboren.

Tijdens haar studie Interieurarchitectuur is Yvette altijd blijven koken en is ze binnen restaurants opgeklommen van sperziebonendopper tot leider van de keuken. Na haar opleiding begon ze samen met haar zus een eigen ontwerpbureau. Hoe beter haar ontwerpbureau liep, hoe minder tijd er voor koken overbleef. Yvette begon het koken zo vreselijk te missen dat ze alleen nog maar kon dromen over taarten en taarten bakken. Op dat moment realiseerde ze zich dat dat hetgeen was wat ze het allerliefste wilde doen: koken! Het roer ging om en inmiddels behoren haar kookboeken tot de best verkochte van Nederland en zijn haar succesvolle Home Made-boeken verschenen in Engelse, Spaanse, Duitse en Franse vertaling en worden ze overladen met prijzen. Redenen genoeg voor een eigen kookserie!

koken met van boven

In Koken met Van Boven trekt Yvette er iedere aflevering op uit om haar ingrediënten op te halen bij de boer, imker of tuinder en komt ze terug in haar keuken met ambachtelijke en biologische lekkernijen. Per aflevering staat er één hoofdingrediënt centraal waar Yvette tijdens het programma een aantal gerechten van maakt. Daarnaast plukt ze van alles wat de natuur bij haar in de buurt op dat moment biedt. Want zowel binnen als buiten de stad is van alles te vinden dat eetbaar is, gratis en voor niets.