donderdag 22 oktober, 23.40 uur, NPO 2 (hh)

3. Okinawa, Japan

Okinawa, Japan, het eiland met de oudste mensen ter wereld. Hoe word je 100 jaar? Om daar achter te komen, trekt Lieve naar het Japanse eiland Okinawa.

Okinawa, Japan, het eiland met de oudste mensen ter wereld. Hoe word je 100 jaar? Om daar achter te komen, trekt Lieve naar het Japanse eiland Okinawa. Hier wonen de oudste mensen ter wereld. Het eiland is een geliefde plek bij wetenschappers die onderzoek doen naar het lange leven.

Uitvalsbasis van Lieve is het vissersdorp Ogimi, officieel dé plek met de meeste 100-jarigen ter wereld. Voor de dorpelingen is Lieve, met haar 53 lentes, piepjong. Op dit eiland vieren ze hun belangrijkste verjaardag pas wanneer ze 97 worden.

Lieve ontmoet de gerenommeerde professor Susuki die al heel zijn loopbaan bezig is met onderzoek naar het lange leven. Ook gaat ze op de koffie bij een 107-jarige dame, zingt ze karaoke met de oma's van het dorp, krijgt ze karateles van één van de grootste meesters op het eiland en ontmoet ze de oudste popgroep ter wereld.